Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
HemBLOGGARKIV

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Subscribe RSS

 Extrema grupper i Finland/mångkultur 3
19.03.2010 07:15 | Bellas husse

 Jag har alltså refererat Börje Mattssons föredrag för Röda Korset, och konstaterat, att han fastställde att Finland i grund och botten är mångkulturell sedan länge i korsdraget mellan alla olika kulturer och folkgrupper som omgett oss sedan hedenhös. Vi har en salig blandning av DNA i oss från hela Europa, den "blonda finnen" finns inte på riktigt.

Men idag växer xenofobin, främlingsfientligheten också i Finland, vilket gjorde Mattsson verkligt bekymrad. Ett visst mått har väl alltid funnits, men i dag är den öppen på ett helt nytt sätt, som inte bara beror på att man på internet vågar ösa på sitt hat anonymt.

Hur kommer de 2 generationens invandrare att uppleva sin situation, de som skall göra det konkreta jobbet i Finland i framtiden, om de inte godkännes som de finländare de är? De är ju födda och uppvuxna här. Skapar vi ghetton och kravaller såsom i Malmö och Paris också i Finland?

Det är hög tid för alla tysta invånare i Finland att stiga upp och säga sin åsikt. - Kom ihåg att Nazi-Tyskland växte fram för att majoriteten förblev tysta och anpassade sig.

Jag kan inte tro - jag hoppas att verkligen inte - majoriteten av finländarna vill stänga våra gränser och hålla "alla andra" utanför!

På denna sajts finska sida finns en förfrågan om hur man känner invandrare - du kan ju svara där!

Ha en bra dag - det är fredag i dag :-) 


 - Bellas husse
1. 2. 3. 4. 5. Poäng: 4.667 (3)
Kommentar

                       
Skrivare

E-post

Hemsida

Skräppostskydd: Hur mycket är nio minus sju?
(Obligatorisk, Svara i siffror)Kommentarer

Här har vi då sammanlagt 3 självständigt tänkande finländare; en bra början!

- bellas husse - 19.3.2010 21:38

Jo på mitt förra jobb var man mycet hätsk mot alla invandrare och "elintasopakolaiset" (levnadsstandardsflyktingar) så då frågade jag en kollega som hade ännu mörkare ögon & hår än jag (fast ett äkta finskt namn) att hur många generationer bakåt som han var äkta finne. Svaret blev att hans farfar (!) hade kommit gående genom di ryska skogarna! Men när jag sa att han därmed ju var själv invandrare i andra led så protesterade han vilt.

Senare, efter att han hade slutat jobba på den arbetsplatsen såg jag honom, men han vägrade hälsa. Likaså hans bror (också kollega till mej där), efter det att jag hade skuddat den arbetsplatsens stoft från mina fötter, när jag såg honom en gång.

Så att så att...

- Flyktingasonen <stani.steinbock@aland.net> - 19.3.2010 19:31
  http://personal.inet.fi/musiikki/kra

Jag håller helt med dig. Det är skrämmande att se och höra vad en del finländare anser om utlänningar, för att inte tala om vad de anser om finlandssvenskar. Det räcker med att läsa diskussionsformumen på vår största dagstidning, så ser man folks attityder. Förhoppningsvis beror denna attitydförändring endast på regressionen i vårt land, och att man så småningom kan inse vilken positiv fördel utlänningarna/flera språk har för vårt land.

- Anonym - 19.3.2010 14:16

Kommentera


©2020 Vi medelålders - suntuubi.com